עיקול חשבון בנק הוצאה לפועל

תהליך עיקול חשבון בנק בהוצאה לפועל הוא נושא מורכב ויכול להקשות על החייב יותר מאשר לעזור לו לשלם את החוב. באופן כללי, העיקול על חשבון בנק בהוצאה לפועל מוטל על חשבון בנק בהתאם להחלטת רשם ההוצאה לפועל , ועשוי לכלול צווים כמו חסימת החשבון, הגבלת חשבון בנק, מימוש כספים שנתפסו בחשבון הבנק של החייב. .

עיקול חשבון בנק לא תמיד מביא לגביה על חשבון החוב. לעיתים העיקול יכול להוביל למצב של חובות נוספים, כיוון שלאחר הטלת העיקול, הבנק יכול לבטל את החיוב של הוראות קבע שונות, להגביל את יכולתו של החייב לקבל שיקים, לא לכבד שיקים שנמשכו מהחשבון, מה שיגרום לאותו חייב מצד אחד לא לשלם את החוב בגינו הוטל העיקול ואילו מצד שני לשקוע בחובות נוספים אשר יגרמו לו בגלל אותו העיקול והגבלת הפעילות של החייב בחשבון הבנק.

יש לציין שתהליך העיקול חייב להתבצע בהתאם להוראות החוק .  מומלץ לפנות ליועץ משפטי לקבלת מידע מדויק וייעוץ בנושאי הוצאה לפועל עיקול חשבון בנק.

 

מי יכול להטיל עיקול?

ההוצאה לפועל (רשות האכיפה והגבייה) היא גוף ממשלתי שמטרתו לאכוף החלטות שיפוטיות, חיובים כספיים וגביית חובות. ההוצאה לפועל פועלת על פי הוראות החוק והכלים המשפטיים הקיימים על מנת להפעיל "לחץ" על החייב ולדרוש ממנו את פירעון החוב.

עיקול חשבון הבנק של החייב הוא כלי אחד מתוך מספר כלים הזמינים לרשות ההוצאה לפועל למען גביית החוב. באמצעות עיקול חשבון הבנק, רשות ההוצאה לפועל משתמשת בסמכותה להקפיא או לחסום את הכספים הנמצאים בחשבון הבנק של החייב, על מנת לגבות את החוב במסגרת הליך ההוצאה לפועל.

יש לציין שתהליך הטלת העיקול חייב להתבצע בהתאם להוראות החוק .. כל פעולה של הטלת עיקול חשבון הבנק חייבת לעמוד בדרישות החוק ולשמש את יעדיו המקוריים של ההוצאה לפועל – לגביית החוב. בכל מקרה ספציפי, מומלץ לפנות ליועץ משפטי או לרשות האכיפה / ההוצאה לפועל עצמה כדי לקבל מידע בנושאי עיקול וגביית חובות.

בנוסף לרשות האכיפה והגבייה, גם גופים כמו המוסד לביטוח לאומי, רשויות המע"מ, מס הכנסה, רשויות מוניציפליות וגופים נוספים יכולים להשתמש בעיקול חשבון בנק כחלק מהליכי הגבייה המשלימים שלהם – יש לדעת כי גופים אלו פועלים על פי פקודת המיסים ועל כן אין דרישה של פתיחת תיק הוצאה לפועל ברשות האכיפה לפני הפעלת הליכי גביה.

אם קבלת הודעה מהבנק או כל גורם מוסדי אחר המודיעה כי הוטל עיקול על זכויותייך  , מומלץ בהחלט לפנות לעורך דין הוצאה לפועל / חדלות פרעון  על מנת לבחון את אפשרויות הפעולה הרלוונטיות ולקבל ייעוץ מקצועי ומותאם אישית. עורך דין המתמחה בתחום ההוצאה לפועל / חדלות פרעון יכול לספק הכוונה ולפעול במטרה להגן על זכויות לקוחותיו.

חשוב לקחת בחשבון כי העיקול אינו מקפיא כניסת כספים לחשבון. במשך תקופת העיקול, כל סכום שיופקד לחשבון נחשב למעוקל לצורך פירעון החוב – כלומר כל סכום שיופקד לחשבון עד גובה החוב בגינו הוטל העיקול. זאת אומרת שאם משכורת או סכום אחר מופקד בחשבון במהלך זמן זה, לא תהיה אפשרות להשתמש בו לצורך הוצאות או תשלומים אחרים, מכיוון שהוא ייחשב למעוקל.

 

הסרת עיקול כדרך פירעון

אם ניתן לשלם את החוב באופן מידי, העיקול יוסר ולא יהיה צורך בהמשך הליך משפטי או בעיקול נוסף על החשבון הבנקאי.

חשוב לזכור שבמידה והתשלום לא בוצע בהתאם לקריטריונים שהוגדרו, העיקול על החשבון הבנקאי עשוי להמשיך. על כן, כאשר מתמודדים עם חובות פיננסיים, כדאי לפעול בצורה יעילה ולקבל ייעוץ מקצועי כדי להגיע לפתרון מותאם אישית ומשפטי למצב.

 

הסרת עיקול כדרך הסדר 

אם כבר הוטל עיקול על חשבון הבנק ורוצים להגיע להסדר חוב עם הנושה, יש להתנהל בהתאם להוראות הסדר חוב. הסדר חוב הוא הליך משפטי שמטרתו להסדיר את החובות באופן מוסכם בין החייב לבין הנושה.

במהלך הסדר חוב, תוגש פניה לעורך דין הוצאה לפועל או לנושה, על מנת להתחיל את הליך ההסדר.

אם הצדדים הגיעו להסדר, יש להגיש להוצאה לפועל את הסדר חוב ולהגיש בקשה לביטול הליכים בהוצאה לפועל. אם ההסדר אושר על ידי הוצאה לפועל וההליך של עיקול חשבון הבנק בוטל, ניתן לקבל העתק צו הביטול ולפנות לבנק עם הצו ה ולבקש לפעול בהתאם לצו ולבטל  העיקול המוטל על חשבון הבנק . .

חשוב לזכור כי תהליך הסדר חוב יכול להיות מורכב ולהתבצע בתנאים שונים לפי כל מקרה ספציפי. על כן, כדי להבטיח שההסדר יעבוד, מומלץ לפנות לעורך דין הוצאה לפועל או לעורך דין  המתמחה בהסדרת חובות על מנת לקבל הדרכה מקצועית.

פריסה לתשלומים

עוד אפשרות לביטול עיקול חשבון בנק היא באמצעות פריסת החוב לתשלומים חודשיים וקלים.

במהלך התהליך, תתבצע חקירה מקיפה של המצב הכלכלי. החקירה תכלול בדרך כלל חישוב ההכנסות וההוצאות ובנוסף ייתכן שיהיו דרישות להגשת מסמכים נוספים כמו תעודות שכר, חשבוניות, דוחות בנק ועוד.

יש לשים לב כי החקירה והתשלומים החודשיים הם תהליכים משפטיים וכל פעולה כזו יש לבצע בהתייעצות עם עורך דין הוצאה לפועל או יועץ משפטי מתמחה. עורך הדין יוכל לייעץ לגבי ההתנהלות המיטבית במקרה ולסייע בתהליכים המשפטיים הנדרשים על מנת לבטל את העיקול ולהשיג הסדר חוב מתאים לכם.

ביטול עיקול והגשת התנגדות

אפשרות נוספת היא להגיש בקשה לביטול העיקול על ידי הגשת התנגדות. יש להגיש את ההתנגדות עם הכחשת החוב או טענה כי החוב כבר שולם בעבר ולכן העיקול אינו מוצדק.

לפני הגשת ההתנגדות, יש לוודא כי יש מסמכים רלוונטיים והוכחות מתאימות שתומכות בטענות. נדרש גם להכין את התיק בצורה יסודית ולהגיש את ההתנגדות לתיק ההוצאה לפועל. במידה וההתנגדות הוגשה במועד, יועבר התיק באופן אוטומטי לבית המשפט להמשך הדיון. במידה וההתנגדות מוגשת באיחור, יש להגשי גם בקשה להארכת מועד להגשת ההתנגדות.

מומלץ לפנות לעורך דין הוצאה לפועל כדי לקבל ייעוץ מקצועי ולהביא את התיק לבית המשפט בצורה המיטבית ובצורה שתעזור להגיש בהצלחה את ההתנגדות ולהשיג את ביטול העיקול.

אל מי לפנות כדי לקבל סיוע בהסרת עיקולים (חשבון מעוקל הוצאה לפועל)?

משרד עורכי דין יוליה קולנגייב הינו משרד בוטיק המאופיין בליווי אישי והשמת טובת הלקוח בראש סדר העדיפויות, תוך עבודה בשקיפות מלאה מול הלקוח בכל עניין הכרוך בייצוגו וכן תוך ניסיון להנגיש כמה שניתן את המידע המלא בנוגע לעניין הספציפי של הלקוח הספציפי.

עורכת דין ונוטריון יוליה קולנגייב, מתמחה בהליכי הסרת עיקולים וליווי חייבים בכל שלבי ההליך. היא מלווה באופן אישי כל לקוח ולקוח, לאורך כל ההליך עד לקבלת התוצאה הרצויה, כאשר פרט זה הינו מכריע לעניין התוצאה המשפטית הסופית המושגת בתיק.

להתייעצות מקצועית יש ליצור קשר במספר הטלפון: 03-9416696.

צור קשר

השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

דילוג לתוכן